Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.02.05

Az atherosclerosis étrendje: vaj, cukor és hús?

Az ateroszklerózisban az étrend-táplálkozás nem ideiglenes intézkedés, amely elhagyható, ha a koleszterinszint normalizálódik. Ez az életmód, az étkezési szokások változása annak érdekében, hogy hosszabb ideig közel legyen a szeretteikhez. Az ateroszklerózis étrendje a kezünkben lévő krónikus betegség gyógyítása, és minden betegnek lehetősége van arra, hogy hosszabb ideig éljen, vagy.

Az ateroszklerózisra vonatkozó táplálkozási ajánlásokat kínálunk, amelyeket egy orvoscsoport állít össze. Ezek a legmagasabb szakemberek, akik naponta megmentik a szív- és érrendszeri betegségek életét: gyógyszert és a sebészekkel rendelkező csapat legösszetettebb műveleteinek segítségével.

A betegek táplálkozási stílusának alapja a mediterrán étrend, azaz a táplálkozási stílus. a mediterrán régiók hosszú életű tapasztalatai és a tudományos kutatás eredményei alapján.

Az „atherosclerosis” -nak nevezett súlyos betegség akkor fordul elő, ha a szervezetben az anyagcsere zavar. Ez az ateroszklerotikus lerakódások kialakulásához vezet, vagy ha jobban hozzászokunk - a plakkokhoz, az artériás edényekben. Ez utóbbi blokkolja a vérnek a test legfontosabb részeihez való hozzáférését. Az orvosok minden rendelkezésre álló eszközzel megpróbálják javítani a vérkeringést, de a beteg csak a beteg kezelőorvosának ajánlásaival tudja megfagyasztani a betegséget.

Annak érdekében, hogy az atherosclerosis ne jelentkezzen új erővel, a kardiológusok szigorúan figyelmeztetnek a megfelelő táplálkozás legnagyobb jelentőségére. Az ateroszklerózis étrendjére vonatkozó ajánlásokat teljes mértékben végre kell hajtani, ellenkező esetben a beteg nem ér el javulást, és nagyon rövid idő alatt megszünteti a kezelést (beleértve a stent). Például a páciensnek több koronária-szűkülése 80-90% -kal csökkent. Egy műveletet hajtottak végre az állványok az artériák lumenébe való behelyezésére - a stentelésre -, amelyek eltávolították a szűkítést. A páciens azonban továbbra is eszik, mint korábban. Ennek eredményeként több hónap múlva ismét szükség volt a műtétre.

Tehát az ateroszklerózisra vonatkozó alábbi irányelveket kompromisszum nélkül kell követni.


Az atherosclerosis étrendjének alapja

  •     Az atherosclerosisban a betegnek elegendő mennyiségű növényi rostot kell betöltenie az étrendbe.
  •     Adjunk hozzá közepes mennyiségű finomítatlan vagy részben tisztított szemcséket.
  •     A rengeteg az asztalon kell tej és növényi fehérjék.
  •     Növényi finomítatlan olajoknak kell lenniük az étrendben, de nem használhatja felesleges mennyiségüket (az olajok napján nem lehet több, mint 2 phalange-t a kis ujjaidból).
  •     A hal kötelező jelenléte az asztalon - különösen az olajos tengeren.
  •     Természetes antioxidánsokat (zöldségek és fűszernövények!) Is be kell vonni.

Az ateroszklerózis étrendjében megszünteti vagy minimalizálja

    A vaj, tejföllel, majonézzel tilos! Az ateroszklerózisban szenvedő beteg étrendjében lévő sajtnak minimális mennyiségben kell lennie, jobb, ha legfeljebb 20% zsírtartalmú pácolásra kerül.

    Ez az elem meglephet, de az orvosok azt javasolják

Teljesen kizárják az emlősök és a baromfi húsát. Természetesen a szalonna, a kolbász és a kolbász teljesen ugyanaz (http://blikkruzs.blikk.hu/). - Ki mondta, hogy az ember ragadozó? Ez minden olyan szokás kérdése, amely sok generáción át került át. ”- mondják az orvosok kategorikusan, súlyosan érvelve. A hús nem képes teljesen megemészteni, így maradványai a vastagbélben rothadnak. Ennek eredményeképpen rendkívül mérgező anyagok szabadulnak fel - az indol és a skatole, amely belép a vérbe. Emellett az állati hús nagy mennyiségű szilárd zsírt tartalmaz - közvetlen tényező a plakkok kialakulásában.

  1.     Az állattenyésztési termékek különösen károsak, amelyeket ki kell zárni: máj, kaviár, tojássárgája, agy.
  2.     A legmagasabb minőségű lisztből származó termékek nem tartoznak ide. Az általánosan elfogadott kenyér nem igényel súlynövekedést, ami az atherosclerosis súlyosbodásához vezet.
  3.     A cukornak bármilyen formában minimálisnak kell lennie. A burgonya számának csökkentése érdekében ne használjon külön edényként vagy ételként. Csak levesek, zöldség pörköltek.
  4.     A konzerveket és a káros vegyszereket tartalmazó élelmiszert el kell távolítani az étrendből.